tisdag 24 april 2012

Privat vårdcentral - pengar som försvinner...eller?



Idag har vi haft lunchmöte med besök från VD:n Robert Kristiansson, det var roligt, intressant och givande. Alltid kul att få träffa och höra den som leder arbetet, även om det kan kännas som att det är långt borta från vår vardag. 
Men saker händer och det är mycket på gång, VAD händer? och NÄR händer det? är inte så lätt att svara på, det som är viktigt här och nu för oss i vardagen. MEN egentligen spelar det ju inte så stor roll om det tar lite längre tid och är lite bökigt om man har målbilden klar och kan jobba efter den. Då kommer saker som förseningar och stök att kännas sekundärt när man ser vad detta faktiskt i slutändan leder till. 
Å vad leder detta till då? Jo ägarbytet och sammanslagning + utökning av verksamheten leder till väldigt mycket, här ska ni få höra: 

- Namnbyte: Träningscentret Step In, Vårdcentralen Åkerbäret och HeMi (hemtjänst, personlig assistans) har nu gått ihop och blivit ett. Vi har även gått ihop med andra liknande anläggningar i Sverige (ex Hermelinen & Helex i Luleå). Många namn blir det - så den 15/5 släpps det nya gemensamma namnet för all verksamhet. Spännande :-) 

- Helhetstänket förstärks: Vi vill vara ett företag som satsar på LIVSHÄLSA! Oavsett vart du är i livet kan du komma till oss och vi kan hjälpa dig till en bättre livshälsa. Vi vill kunna erbjuda en miljö där alla med sina förutsättningar får hjälp, stöttning, coachning, utmaning och resultat. Och det ovärderliga i att kunna få hjälp när man är svårt sjuk, rehabträna på samma ställe med kompetent personal, men också om  man är frisk och det händer det nått i livet (sjukdom, skador mm) som det tyvärr gör för dom flesta av oss så finns kompetensen och hjälpen i huset. Själv "halkade jag in" på träningsanläggningen när jag rehabtränade efter en skidolycka - rehabträningen utvecklades till träning och sen gick det av bara farten till att nyttja anläggningen för välmående!!! 

- Delad kompetens: När vi gör detta på flera platser kommer självklart varje anläggning att vara unik, men samtidig har vi också mycket gemensamt...vi kan ta tillvara på olika kompetenser och hjälpa varandra till förbättring. 

Men då till frågan som både varit uppe i tidningen och som jag hört flera fråga/säga, hur är det med vinsten...om ett privat bolag äger detta så kommer skattebetalarnas pengar att sticka till något skatteparadis där det är betydligt mysigare klimat än här. Eller så kanske man tror att VD:n skor sig ordentligt...

Men där har faktiskt styrelsen till (höll på att skriva det nya namnet;-) vårt företag tagit ett avgörande beslut! INGA pengar får lånas från utlandet in i företaget (för skulle dom låna pengar in i företaget kan dom också lyfta ut pengar ur det och där igenom slippa betala skatt i Sverige). ALLT som man tjänar på verksamheten ska gå tillbaka till densamma för att utveckla och förbättra! Alla våra skattepengar stannar därigenom inom Sverige för att förbättra för svenskarnas, norrbottningarnas och bodensarnas livshälsa! 

Bra utbildad personal, en värdegrund där ALLA är viktiga och en trivsam miljö, är några av de saker som är otroligt viktigt för att medlemmar, kunder och patienter ska trivas - målen finns där, nu ska vi bara jobba vidare med att komma framåt och vidare, mycket tålamod och överseende kommer att krävas, men med dom målen är det sååå värt det! Jättespännande tycker jag!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar