tisdag 3 januari 2012

Dåligt samvete???

GOD JUL säger vi till varandra - å visst är julhelgerna GODA! Man umgås, äter gott, fikar gott, myser och snaskar - alla kanske inte gör det, men jag kan lungt ställa mig till den skaran.

Vad händer då när det har varit lördag hela veckan i flera veckor? Kanske sockersuget biter sig fast som en igel i hjärnan och ett dåligt samvete finns där konstant som drar ner den härliga känslan av att ha fått koppla av och njuta. Man tar med sitt dåliga samvete i en ryggsäck och släpar den till Step In för att genomlida ett pass eller en stund i gymmet.

Men här kan man välja hur man vill se på saker och ting - väljer man det dåliga samvetet och att se sig själv som dålig kommer man att ha en tung period framför sig. Det går ofta segt att ta sig iväg och träna och känslan av välbefinnande är långt borta. Man kan också välja att se helgerna som något helt annat - som hälsa! Ok, det är aldrig bra att vräka i sig onyttigheter, men om det nu är gjort så kan man välja att tänka så här: hälsa är faktiskt inte bara hur kroppen mår utan också hur man mår i totalen. Och jag iaf mår gott av att få bryta vardagen, njuta av livets goda så som familj, vänner och mat. MEN ohälsan kommer om julhelgerna blir vardag - att ha lördag hela veckan jämt!

Därför är det så lägligt att nyår kommer just nu! Nytt år, nya tag och ny energi - för det är ju precis vad vi fått! Så när du går till Step In, gör det inte för det dåliga samvetet, utan för den goda viljan att ha en vardag som ger kraft och energi.

Nu till våran härliga utmaning: om du gärna skulle vilja gå ner i vikt men har svårt att hitta motivationen själv till det så har du chansen att vara med i Step Ins viktutmaning! 10 personer kommer i 12 veckor att få hjälp av våra personliga coacher och varandra att klara sina mål. Anmäl dig med ett personligt brev och motivering om varför just du kostnadsfritt ska få vara med i vår 12 veckors viktutmaning. Skicka din ansökan senast 11/1, märkt med ”Viktutmaningen” till: boden@stepin.nu

2 kommentarer:

  1. Bra inlägg, allt handlar om tänkande och positivt tänkande som genomsyrar hela kroppen å själen som är viktigast. Att gå till gymet med inställningen en ny underbar dag på gymet där jag ger min själ och kropp ett positivt treatment, istället för nu må jag gå till gymet å träna för jag har blitt fet och ohälosam, även detta som ofta är skillnaden för om man blir bestående eiller ikket på gymet under en lång tid. Det är ju därför vi ser dessa som med nyårslöftet om att börja ett nytt liv, drar sig till gymet och tränar stenhårt i flera timmar 5 dar i veckan, sedan slitit ut sig själv å tappat glädjen till å träna efter 3 veckor. Skickar med en länk där jag skrivit en artikel om positivt tänkande:
    http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=36733&beid=1896438

    SvaraRadera
  2. Härligt Tobbe! Vi e på samma linje :-)

    SvaraRadera