tisdag 4 september 2012

Effektivare träning får man leta efter....

Hårt och effektivt är nya träningstrenden, visst...att gå ut och gå 2 timmar är jätteskönt - men det är inte så många av oss som alltid har tid med det. Dessutom är träningseffekten si sådär av promenader, bättre än inget alls men det finns så mycket effektivare sätt att träna. Ett av dom är TABATA! Idag premiärkörde jag TABATA, passet har funnits ett tag på schemat, men det var första gången jag instruerade det! 

Vadå?!? Kanske du tänker, å här kommer en liten förklaring: 

"Tabata intervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter. Intevallerna kan användas på såväl renodlade konditionsövningar som t. ex. löpning, rodd och hopprep men också med stor framgång på styrkeövningar som t. ex. benböj, armhävningar och sit-ups."

Passet är 30 min långt, jag börjar 5 min innan och värmer upp åsså får de som kommer haka på eftersom. Idag kom ingen precis på klockslaget så vi hann med 5 st övningar: Snabba steg upp och ner på lådan, Frivändningar, Grodhopp/utfalls-hopp, Armhävningar och Sneda crunch/omvända situps. 

Avskalat, tufft, svettigt och sjukt effektivt!!! Peppande musik, blickar som säger "nu är det tungt" eller "nu kör vi stenhårt" och en riktigt go känsla i kroppen efteråt. Självklart tar man i så mycket man vill och orkar - alla kör på sin nivå.


Vill man fortsätta med bra träning för coren går man bara vidare till nästa sal där CXWORX startar 5 minuter senare, det gjorde jag idag och Hanna hjälpte oss alla att bli lite starkare i vår kärna!

TABATA körs 2ggr/vecka med CXWORX i anslutning om man vill ha en timmes träning:

Tisdag: 10.45
Torsdag: 19.20

Testa - det är grymt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar