fredag 29 juni 2012

Gymma mera!

Gymmet - vad känner du då? Ångest? Glädje? Taggad? Trött? Prestation? Utseende?
Det kan vara både positivt, men också negativt. Oftast är det dom som bara är åskådare i gymmet (som passerar på väg till pass eller som inte varit på ett gym på mycket länge) som har den negativa synen på gymmet - för det ser ganska roligt ut - man drar å sliter en liten stund, sen sitter man där och tittar på varandra eller ner i golvet eller som jag på min mobil. Men när man väl ger sig in i gymmet och använder det så är det faktiskt riktigt skoj och peppande.

Ibland kan man ha en bild av att de som tränar i gymmet är superstarka kroppsbyggare som skriker och frustar, å visst dom finns också för ALLA finns i gymmet.
* De som vill bli starkare för att må bättre.
* De som vill bygga muskler för att bli snyggare.
* De som rehabtränar för att fixa vardagen.
Det roliga är att trots olika mål med träningen leder den till alla dessa tre för allihopa. Man blir starkare, snyggare (okej jag vet att smaken är som baken hur mycket man tycker synliga muskler är snyggt, men att bli lite fastare tror jag de flesta tycker om...) och antingen får minskad smärta eller förebygger smärta.


Det finns också många övningar för de som gillar funktionell träning - Kettlebells gjorde sitt intåg i gymmen för några år sedan och är flitigt använda. Här ser vi två som kastar en medicinboll mellan varandra för att jobba med rotation i överkroppen, har man en träningskompis finns det många roliga övningar man kan göra och dessutom peppa varandra lite extra! 

Att tro att det är tyst och tråkigt i gymmet stämmer inte riktigt, börjar man träna där så kommer man med all säkerhet att stöta på samma människor ibland, speciellt om man har en dag och tid som man tränar på. Efter ett tag tinar också vi norrlänningar upp och pratar med varandra och det är faktiskt riktigt trevligt. Dessutom kan man fråga varandra om tips och råd - många har lång erfarenhet av att gymma och har massor med bra tips, sen är vi ju olika så det kanske inte passar alla...men man kan ju alltid prova nått nytt ibland för variationens skull :-)                


 Sen har vi ju dessutom en grym Cardio, den är kanske inte riktigt lika flitigt använd såhär på sommaren - för cykla och springa gör ju många ute, men det är toppen att kunna gå in på regnrusk-dagarna! Hoppas vi ses i gymmet i sommar :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar