måndag 24 januari 2011

När kroppen säger nej!

Du har precis kommit in i flowet, äntligen blir tränigen av! De första nästa obestigliga träningspassen är ett minne blott och du känner att resultaten sakta men säkert börjar visa sig - DÅ, när det är så opassande som det bara kan bli slår förkylningen till, eller så sträcker man sig när man bara skulle åka det sista åket i slalombacken. Det känns som att ALL tid och möda har varit i onödan - du har viljan och motivationen, men kroppen säger nej!

Känner du igen dig? Det här möter jag titt som tätt när jag pratar med våra kunder och det är så otroligt frustrerande. Men här kommer några tips för förebygga och inte deppa ihop!

1) När du ökar träningen är det viktigt att du äter ordentligt - när en viktminskning är målet brukar man äta för lite både innan och efter träningen för att gå ner i vikt. Men det är viktigt att veta att för lite kolhydrater när man tränar mycket SÄNKER immunförsvaret! Så se till att få i dig varierad kost som håller dig frisk - då blir träningen av och de resultat som man önskar kommer successivt!

2) Sprita händerna, det går aldrig att säga för ofta!

3) Drick vatten! MYCKET!

Men om nu olycka varit framme och man blivit förkyld eller gjort illa sig vad gör man då?

4) Vila vid feber och halsont! Annars = ta en promenad, träna på en lugnare nivå!

5) Är du skadad??? Gör det du kan! I gymmet kan man välja ut de muskelgrupper som man vill köra, så det går att anpassa träningen!

6) Fortsätt att planera in träningen, även om det bara blir en promenad - så att du inte kommer ur de goda vanorna du har satt upp!

Sen är det bara att hoppas att problemet löser sig så fort som möjligt!

/Frida

3 kommentarer:

  1. Härligt inlägg! Positivt tänkande är så viktigt! =)

    SvaraRadera
  2. Helt riktigt..
    Föresten ville TACKA för ett bra zumba pass i morse..=) Blev dock bara snurrug av att se dig, du är ju så sjukt duktig.. trött i huvudet av alla rörelser som man ska memorera i praktiken ;) men övning ger färdighet.. dock gav detta pass mig mycket iaf, då jag varit stel i vänster axel p.g.a. gammal skada och de släppte redan efter uppvärmningens rörelser.. =) så skönt..

    Ha de super bra på konventet, Kram Josefin

    SvaraRadera
  3. Det är så roligt när ni som inte anser er vara dansanta vågar prova nya världar! Jag är egentligen inte alls dansant i botten men har övat MYCKET i många år och inser idag att det vore fel att kalla mig själv dålig på att dansa :) Hoppas att du kommer fler gånger så att du får upptäcka precis som jag att det finns hopp även för oss järnspett, cylindrar och allt annat som man kan känna sig som!

    SvaraRadera