söndag 14 november 2010

PUMP IT!

Älskar du att styrketräna??? GRATTIS! Eftersom det är en väldigt bra träning är det bara att gratulera. Tyvärr så vet jag alldeles för många som inte är särskillt förtjusta i att sitta själv och kämpa. Var och varanna påpekar ofta, när de får veta att jag jobbar på ett gym, att de egentligen skulle behöva träna någon muskelgrupp för att de har problem på ett eller annat sätt av att de är för svaga. Men alla dessa människor hittar inte motivationen trots daglig påminnelse i form av värk och andra krämpor. Min erfarenhet är att botemedlet stavas GRUPPTRÄNING! I gruppträningen får man någon som motiverar, coachar och berömmer. Jag själv gör alltid det där lilla extra när jag tränar tillsammans med andra, och det är dessutom roligt att kämpa ihop!

Gillar du inte att styrketräna men skulle behöva det, har vi ett stort utbud av mer styrkeinriktade pass: BODYPUMP, FSC, CORE och PILATES, de två sistnämda har fokus på "kärnan" alltså mestadels mage och rygg. Jag själv instruerar i Bodypump fredagar kl 14.15 och kan varmt rekommendera det!!! Men man ska komma ihåg att precis som med all annan träning så tar det någon gång innan man hittat in i det och innan musklerna vänjer sig (många har bittert fått ångra i flera dagar efteråt att de körde stenhårt första gången!!!) Därför ska man ta det lungt i början och trappa upp vikterna eftersom!


Jag älskar den här bilden! Man väljer olika vikter eftersom man har olika förutsättningar - men alla kan vara med och få en riktig utmaning för sina muskler.










På onsdag startar ett till Bodypump-pass på schemat, kl 18.15. Passet är 45 minuter långt med fokus på överkroppen (benböj och utfallslåtarna är borttagna) dessutom behöver man vara uppvärmd när man kommer dit eftersom man kickar igång med bröstet på en gång! Detta pass är perfekt att kombinera med ngn slags konditionsträning, eller om man av någon anledning inte kan/vill köra benstyrka.


DETTA ÄR LES MILLS EGNA BESKRIVNING AV PASSET:
BODYPUMP™ is the original barbell class that strengthens your entire body. This 60-minute workout challenges all your major muscle groups by using the best weight-room exercises like squats, presses, lifts and curls. Great music, awesome instructors and your choice of weight inspire you to get the results you came for – and fast! Like all the LES MILLS™ programs, a new BODYPUMP™ class is released every three months with new music and choreography.
ENJOY!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar