måndag 8 november 2010

Vad tjock du är!

Det har hänt något på Step In, en smitta har spridit sig som en löpeld, det är bevisat att den får livslånga konsekvenser. Det har framför allt slagit ut stora delar av instruktörskåren men jag har upptäckt att det också är några av våra kunder som den har slagit sig på. Den smittades omgivning påverkas också eftersom mångas händer per automatik dras till den smittades mage och uttryck som "vad tjock du är" hörs titt som tätt på vår anläggning. Självklart pratar jag om den fantastiska "smittan" graviditet.

Det är faktiskt 6! stycken av våra medarbetare här på anläggningen som ska ha eller har fått barn:

Ann-Helene (hälsovägledare) har fått en liten Ebba som är drygt 2 månader.
Ehlin (instruktör) har fått en liten Emil som är drygt 1 månad.
Ida-Maria (medlemsrådgivare & instruktör) har några månader kvar.
Ninva, Malin H & Stina (instruktörer) har alla bara några månader kvar.

Tänk vad livet kan förändras på ett år - från att vara bara två vuxna så blir man en till i familjen, dessutom tar den lill* upp större plats än båda föräldrarna tillsammans, kanske inte till storlek, men allt börjar liksom kretsa kring denna lilla krabat.

Första tiden är det viktigt med vila och kanske några promenader med barnvagnen, man ska ju komma ihåg att kroppen fortfarande behöver rörelse för att läka och återhämta sig, självklart anpassat efter kroppens status!
Som föreblider har vi instruktörer en regel där vi inte får börja leda pass förrän efter 3 månader. Kan vara svårt (jag talar av egen erfarenhet...) för oss som verkligen älskar att träna att bromsa och ta det lungt, men det är nog ganska nyttigt. Då är det desto roligare när man kommer tillbaka och dessutom får man en helt annan förståelse hur det känns för de som är helt otränade och börjar köra ex Bodypump!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar